Hlavní obsah

Muž, který smetl v Přerově čistící vůz, řídil kradené auto a je známým zlodějem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Řidič, který v polovině července smetl při policejní honičce v Přerově čistící vůz, má podle policistů na svědomí v Pardubickém kraji řadu krádeží. Rovněž auto, ve kterém mladík havaroval, bylo kradené. Policisté navíc zjistili, že muž ani nevlastní řidičský průkaz.

Foto: Technické služby Přerov

Zničený automobil, který ujížděl policistům.

Článek

Podle přerovské policejní mluvčí třiadvacetiletý mladík, kterého se kvůli přestupku pokoušeli nejprve zastavit policisté v přerovské místní části Předmostí, pochází z Vysokého Mýta. "Při vyšetřování okolnosti nehody se navíc zjistilo, že nevlastní řidičský průkaz. Zda před jízdou pil alkohol, zatím nevíme. Čekáme na zprávu z odběru krve," řekla ve středu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle informací ČTK je mladík od začátku července stíhán za krádeže na Orlickoústecku. "Mladík je obviněn za krádež a poškození cizí věci. V několika případech se měl od března letošního roku dopustit vloupání do několika firem na Choceňsku a Vysokomýtsku, při kterých většinou zmizela vyšší finanční hotovost," řekla mluvčí ústeckoorlické policie Iveta Lehká. Doplnila, že škoda je vyčíslena na 340.000 korun.

Foto: Technické služby Přerov

Převrácený zametací vůz.

Muž se měl navíc od obvinění dopouštět dalšího protiprávního jednání. Do Přerova navíc vyrazil kradeným autem. "Právě v Přerově, když jej chtěli policisté zastavit kvůli drobnému přestupku, zjistili, že vozidlo pochází z majetkové trestné činnosti a snažili se ho dostihnout," doplnila mluvčí. Dodala, že okolnosti, jak se k autu muž dostal, se stále vyšetřují.

Při policejní honičce muž na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v Přerově narazil v plné rychlosti do zametacího vozu technických služeb. Při nárazu se nákladní vůz převrátil. Stíhaný řidič auta, které bylo po nehodě zcela zdemolováno, skončil v nemocnici se zraněním hlavy. Podle ředitele přerovských technických služeb Radka Koněvalíka se škoda na voze technických služeb vyšplhá na milión korun.

Okolnosti případu policisté stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám