Hlavní obsah

Zloděj opouštěl strážnici, pod kalhoty si strčil světlo z kola policisty

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo na policejní stanici kradl třiatřicetiletý muž z Opavska, kterého policisté v sobotu předvedli na obvodní oddělení v Kravařích kvůli podezření z přestupku. Muž jednomu z policistů při odchodu ukradl svítilnu z jízdního kola, které bylo odstavené v budově. Když ho policisté dohonili, zjistili, že má svítilnu schovanou ve spodním prádle. Navíc je v podmínce za předchozí krádeže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová. „Muž byl předveden na služebnu z důvodu projednání předtím spáchaného přestupku. Po provedení úkonů byl propuštěn. Po jeho odchodu však jeden z policistů zjistil, že mu byla z jeho jízdního kola odcizena ruční svítilna v hodnotě 500 korun. Krátce nato podezřelého muže policisté zadrželi, přičemž zjistili, že svítilnu má skutečně u sebe schovanou pod spodním prádlem,“ řekla mluvčí.

Policisté proto podezřelého eskortovali zpět na policejní služebnu v Kravařích.

„Lustrací ve svých databázích policisté navíc zjistili, že se trestné činnosti majetkového charakteru v posledních třech letech již dopustil,“ uvedla mluvčí s tím, že teprve nedávno mu soud vyměřil podmíněný trest. Kvůli porušení podmínky tak muž zřejmě nyní skončí ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám