Hlavní obsah

Studentův smrtelný pád stále halí nejasnosti

Právo, Ladislav Schejbal, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Kolem smrti sedmnáctiletého studenta pardubické střední průmyslovky, který v pondělí nepřežil pád z okna školy, je plno otazníků. Stále méně pravděpodobná je verze, že šlo o násilný trestný čin. Policie se spíš přiklání k tomu, že chlapec spáchal sebevraždu, nebo se stal obětí nehody.

Článek

"Policie se případem nadále zabývá a až do jeho vyšetření nebudeme poskytovat další informace," řekla dnes mluvčí pardubické policie Dana Dolanová. Zároveň byla nařízena soudní pitva. Lékaři mají mj. objasnit, zda před smrtí pil alkohol, nebo požil nějaké omamné látky. Objevily se totiž zprávy, že do školy přinesl láhev medoviny.

"Do doby, než skončí policejní vyšetřování, se k tomu nebudeme vyjadřovat," odmítla odpovědět na dotazy také ředitelka školy Miroslava Katzerová.

Sebevražda z něšťastné lásky?

Jeden z pedagogů, který studenta učil, však pochybuje o tom, že se při vyučování opil. "Prostě se hledá zástupný důvod. Šlo o vyrovnaného a ukázněného studenta s dobrým rodinným zázemím," konstatoval. "Mluví se o tom, že hoch proskočil oknem až na druhý pokus. Možná vnímavější kolektiv kamarádů mu v tom mohl zabránit. Ale dodatečné hodnocení neopakovatelné situace není spravedlivé," dodal.

Studentovi spolužáci, jak vyplývá z jejich včerejších vyjádření, se domnívají, že hoch spáchal sebevraždu z nešťastné lásky. Podle nich to byl jinak bezproblémový kluk, který ve třídě patřil mezi nejlepší.

Reklama

Související články

Student zemřel po pádu z okna školy

Pád z okna v pátém podlaží Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích nepřežil sedmnáctiletý student. Oživovací pokusy byly marné a chlapec byl na místě...

Výběr článků

Načítám