Hlavní obsah

Na Blanensku utonul osamělý plavec

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchý

Koupání v rybníku v obci Suchý na Blanensku bylo v neděli po poledni osudné pro osmapadesátiletého muže. Přihlížející lidé viděli, jak znenadání zmizel pod hladinou.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Muž zmizel pod hladinou rybníku, nikdo už mu nedovedl pomoci. Ilustrační foto.

Článek

Podle výpovědí svědků si šel muž zaplavat někdy po půl jedné odpoledne. Když doplaval do středu vodní plochy, najednou jim zmizel z očí a již se nevynořil.

Lidé proto přivolali policii a hasiče. Kromě profesionálních hasičů z Blanska a Boskovic a dobrovolné jednotky z obce na místo vyrazili i policejní potápěči z Brna. Pět lodí pročesávalo rybník.

Muže se nakonec podařilo najít, ale na pomoc již bylo pozdě. "Kolem tři čtvrtě na tři byl muž nalezen, již bez známek života. Příčinu smrti určí až nařízená zdravotní pitva,” řekla Právu blanenská policejní mluvčí Iva Šebková. Cizí zavinění je víc než nepravděpodobné, muž se v danou chvíli koupal sám, takže v úvahu připadá spíše momentální zdravotní indispozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám