Hlavní obsah

Policisté zachránili muže z hořící chatky, dostanou odměnu

Právo, ČTK, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Adrenalinový zákrok mají za sebou brněnští policisté. Operační důstojník v těchto dnech vyslal jednu z hlídek k výbuchu propanbutanové lahve v chatě v Králově Poli. Policisté z hořícího domu zachránili zraněného muže i plynové lahve.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V podobných případech bývají policisté na místě rychleji než hasiči, protože vozidla policie jsou v terénu a ulicemi se propletou rychleji než velké vozy hasičů. Při příjezdu hlídky na místo stála před hořící chatkou popálená čtyřiadvacetiletá žena, která strážcům zákona řekla, že při výměně propanbutanové lahve došlo v domku k výbuchu a že v chatce je její zraněný sedmašedesátiletý otec.

Přestože hrozilo velké riziko, policisté ani na okamžik nezaváhali a vběhli do hořícího objektu a sedmašedesátiletého muže vyvedli ven.

„Pak se ještě vrátili pro dvě propanbutanové lahve. Potom už si rozdělili úlohy. Jedna dvojice ošetřovala zraněné a druhá hlídka začala hasit chatku pomocí zahradních hadic. Vzápětí dorazili i hasiči, kteří provedli dohašení objektu. Záchranáři odvezli oba zraněné na popáleninové centrum bohunické fakultní nemocnice,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

"Zasahující policisté jsou navržení na odměnu velitele městského ředitelství," uvedl Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám