Hlavní obsah

Policie stále vyslýchá klienty Filip Travel a vyzývá k podání svědectví i další

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V prověřování údajně podvodného jednání ostravské cestovní agentury Filip Travel, která od svých klientů vybírala peníze na zájezdy, jež se pak neuskutečnily, pokračuje policie. Ve středu vyzvala klienty, které ještě nevyslechla, ať se jí co nejdříve přihlásí, aby mohla být způsobená škoda řádně zdokumentovaná.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V kauze zatím nebyl nikdo obviněn. „Zatím bylo zjištěno, že někteří klienti společnosti měli poukázat platby či zálohy za zájezdy do zahraničí. Tyto získané finanční prostředky pak společnost v některých případech neměla odeslat dalším cestovním kancelářím, realizujícím samotné zájezdy,“ sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Ve většině případů cestovní agentura zaplacené zájezdy ani neobjednala, škoda zatím přesahuje částku 150 tisíc korun, ale po výsleších dalších klientů se bude nejspíš zvyšovat. Cestovní agentura Filip Travel čelí už od konce června insolvenčnímu řízení. Nejde o první případ krachující cestovky v letošním roce, do problémů se dostaly také společnosti Asteri Tour a Redgreentours.

Ostravská policie žádá klienty, kteří agentuře Filip Travel uhradili peníze a na slíbený zájezd neodjeli, aby kontaktovali kriminalisty ve Strmé ulici v Ostravě-Mariánských Horách. „Podání vysvětlení lze domluvit na telefonních číslech 974 726 502,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám