Hlavní obsah

Výbuch při hře těžce zranil dva školáky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pyrotechnické pokusy se v pondělí odpoledne vymstily dvěma plzeňským školákům ve věku 11 a 12 let. V ruce jim explodovala plechovka, kterou předtím naplnili neznámým černým práškem smíchaným s rozmrazovačem a zapálili ji. Obě děti odvezla záchranka s těžkými popáleninami do nemocnice.

Článek

"Jejich stav při příjmu do nemocnice byl relativně stabilizovaný. Zranění ale vyžadovalo transport vrtulníkem na specializované pracoviště pražské vinohradské nemocnice," uvedla mluvčí fakultní nemocnice Renata Jenšíková.

Tragédie se stala ve Sládkově ulici v městské části Božkov, kde děti plechovku zapálily v parku. "Seděl jsem v obýváku a najednou se ozvala hrozná rána. Nejdříve jsem si myslel, že u mě ve sklepě bouchl kotel. Až když jsem z venku slyšel hrozný křik, vykoukl jsem z okna a viděl, jak v parku lítají dva kluci a hoří na nich oblečení. Pak se začali válet po zemi a hrozně při tom řvali. To už jsem volal záchranku a běžel jim pomoci," vybavoval si dramatické chvíle Petr Veselý, který bydlí v domě na okraji parku.

Pomohl je uhasit a strhnout z nich ohořelé oblečení. "Byli úplně v šoku. Říkali, že jim v plechovce vybouchl nějakej černej prášek," pokračoval svědek.

Spolužáci: Nosil do školy vojenské věci

Na místo tragédie se seběhla řada zvědavců, především dětí z nedaleké školy. "Já je znám. Jsou to spolužáci. Ten jeden nosil do školy hodně vojenských věcí, třeba i části granátu," řekl jeden z přihlížejících školáků.

Policisté zajistili na místě zapalovač, zbytky plechovky, nádobku od rozmrazovače a ohořelé oděvní svršky. Co způsobilo explozi, budou ze zajištěného materiálu zjišťovat experti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám