Hlavní obsah

Skupina lidí uplácela úředníka, který vyřizoval přestupky v dopravě

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Kvůli podplácení a zneužívání pravomoci úřední osoby stíhají kriminalisté z Frýdku-Místku hned sedm lidí. Podle frýdecko-místeckého policejního mluvčího Vlastimila Starzyka není ani jedna ze stíhaných osob zaměstnancem magistrátu. Jedná se o osoby, které poskytly úplatek nebo pomohly k jeho poskytnutí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Trestní stíhání souvisí s případem jednoho z frýdecko-místeckých úředníků, který vyšetřovala policie v minulosti. Zaměstnanec magistrátu měl brát úplatky za vyřešení dopravních přestupků nebo přidělování neobvyklých registračních značek.

Nyní si vyšetřovatelé „došlápli“ na ty, kteří měli úředníka uplácet. „Osoby jsou vyšetřovány za jednání, které mělo zvrátit průběh správního řízení při vyřizování přestupků v dopravě a přidělování registračních značek automobilů,“ popsal Starzyk s tím, že šlo řádově o částky v tisících korun.

Více informací policejní mluvčí vzhledem k probíhajícímu vyšetřování neposkytl, stíhaným hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám