Hlavní obsah

Mladík surově napadl babičku, ve vězení zůstane 19 let

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Čerstvě 22letý mladík Jaroslav Horvat z Postoloprt na Lounsku odešel v úterý od Krajského soudu v Ústí nad Labem s trestem 19 let vězení za vraždu, loupež a porušování domovní svobody. Letos v lednu podle soudu kvůli penězům surově napadl svou babičku, kterou kopal a mlátil židlí. Žena o několik dní později zemřela.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jaroslav Horvat před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Čin se stal v noci na 18. ledna letošního roku v Postoloprtech. Podle soudu mladík, který potřeboval peníze na drogy, nejprve přišel k babičce do bytu a sebral jí klíče. S jejich pomocí se v noci do bytu vrátil a seniorku napadl a začal jí surově kopat zejména do hlavy a také jí přetáhl židlí. Příbuzní ženu nalezli v jejím bytě až o den později.

Žena zemřela pět dní po útoku

Seniorka utrpěla především těžké zranění hlavy a mozku, následkům podlehla v nemocnici o pět dní později. Mladík prohlédl byt, sebral 3250 korun a chroptící babičku nechal svému osudu.

Podruhé zaútočil o několik hodin později, 18. ledna v osm hodin večer v Praze 4. Přepadl ženu, aby získal její kabelku. Žena se nedala, při přetahování o kabelku prasklo její ucho a Horvat utekl.

Horvat se sám nahlásil policii a své činy ihned doznal. To mu bylo u soudu k prospěchu, stejně jako to, že dosud nebyl trestán. Naopak mu přitížilo, že spáchal více trestných činů a trestný čin vůči osobě blízké a staršího věku.

Mladík i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám