Hlavní obsah

V kradeném autě ujížděl policistům, zastavil ho náraz do stromu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V kradeném autě se v noci z pátku na sobotu snažil ujet 27letý řidič policistům z Ostravy. Z moravskoslezské metropole se dostal až na Opavsko, kde ve vysoké rychlosti havaroval. Při nehodě se zranil řidič i jeho spolujezdec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krátce před 02:00 se snažili policisté v centru Ostravy zastavit černou Škodu Octavia. „Řidič vozu nerespektoval opakovaných výzev policistů k zastavení, ujížděl ve směru od Nové Karoliny po Nádražní ulici do Ostravy-Přívozu. Po Nádražní ulici ujížděl se zhasnutými světly," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Řidič ujížděl vysokou rychlostí přes Přívoz ve směru na Hlučín a Ludgeřovice. „Místy vozidlo jelo v protisměru,“ řekla mluvčí s tím, že hlídce speciální pořádkové jednotky pomohla s pronásledováním vozu hlídka ostravských policistů.

Honičku ukončil strom mezi Kozmicemi a Dolním Benešovem. „Poblíž železničního přejezdu nezvládl řidič vůz při průjezdu levotočivou zatáčkou, zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti havaroval do vzrostlého stromu,“ řekla Holčáková.

Po srážce auto vjelo do příkopu a narazilo do dalšího stromu. Šofér i o dva roky mladší spolujezdec se při nehodě zranili, záchranáři je převezli do nemocnice.

Při prověřování se ukázalo, že řidič užíval auto neoprávněně, vůz byl odcizen v polovině června v Ostravě-Porubě. „Vůz byl v době nehody opatřen odlišnými registračními značkami jiného státu. Navíc měl muž soudem uložený zákaz řízení vozidel až do roku 2020,“ informovala Holčáková.

Policisté případ vyšetřují pro neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle charakteru zranění spolujezdce mohou řidiči připočíst i ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám