Hlavní obsah

Sexuální deviant si odsedí pět let za znásilnění čtyřleté dívenky

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královehradecký krajský soud potrestal ve čtvrtek Vladimíra Ú. pěti roky vězení s ostrahou a navíc mu uložil ochranné sexuologické léčení. Podle obžaloby šestapadesátiletý muž loni znásilnil čtyřletou dívenku. Podle soudních znalců trpí muž sexuální deviací, proto dostal nejmírnější možný trest.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný si po poradě s obhájcem podá odvolání do viny i trestu a státní zástupce si ponechá lhůtu.

Muž měl dívenku znásilnit loni v dubnu ve vesnici na Pardubicku. Podle obžaloby k ní přistoupil zezadu, ústa jí zacpal hadrem a odvedl ji za hromady písku a hlíny na stavební parcele, kde pomáhal synovi se stavbou domu.

Dívenka měla zranění v oblasti konečníku, dodnes trpí poruchou přizpůsobení a bojí se cizích lidí. Po otřesném zážitku měla zlé sny, musela spát s rodiči a v určitých situacích reagovala podrážděně.

"Zlobivák" vinu popíral

Obžalovaný však vinu od začátku soudního jednání odmítal. Obhajoba dokonce u soudu zpochybňovala samotné policejní vyšetřování. Senát však obžalovanému neuvěřil a poslal ho za mříže.

Na obžalovaného čtyřletá dívenka sama ukázala v den činu i při rekognici s tím, že je to onen "zlobivák". Podle soudu byly všechny důkazy natolik objektivním, že senát nemohl vynést jiný závěr.

Trestní sazba se v tomto případě pohybuje v rozmezí od pěti do dvanácti let. „Museli jsme vzít v potaz zjištěnou sexuální deviaci,“ vysvětlil soudce, proč pachatel dostal trest na samé spodní hranici sazby.

Soudní znalci u obžalovaného zjistili patologickou sexuální agresivitu, takže se bude muset podrobit sexuologické léčbě. Sexuální deviaci u obžalovaného zjistil první znalec a jeho závěry pak potvrdil i revizní znalecký posudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám