Hlavní obsah

Hasič se zranil při požáru střechy domu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

Jeden hasič byl lehce zraněn při nočním zásahu u hořícího domu v ulici Svobody v Náchodě. Střecha a půdní prostory začaly hořet zhruba o půlnoci, škoda na majetku se odhaduje na milión korun.

Foto: HZS Náchod

Střecha domu po nočním požáru.

Článek

„Po příjezdu provedli hasiči kontrolu objektu, zda se uvnitř nikdo nenachází, a zároveň začali s hašením plamenů, které se šířily střešní konstrukcí. Rychlým zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru do obytných místností domu,“ upozornila mluvčí hasičů Martina Žahourková na skutečnost, že škoda mohla být ještě vyšší.

Kvůli prosakující vodě ze stropů také hasiči pomohli majiteli vynést z domu část majetku, aby nedošlo k jeho poškození.

„Na místě zasahovala také záchranná služba, která preventivně prohlédla majitele domu a jeho manželku. U obou nebyly patrné žádné známky zranění. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:19 hodin. Následně museli rozebrat část střešní a stropní konstrukce, vyklidit část půdního prostoru kvůli dohašení ohnisek požáru. Celý dům také odvětrali,“ doplnila Žahourková.

Dobrovolní hasiči zůstali na místě až do ranních hodin a prováděli dohled a dohašování požářiště. Oheň byl zlikvidován před sedmou hodinou ráno. Škoda na zničeném majetku byla předběžně vyčíslena na jeden milión korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám