Hlavní obsah

Patnáctiletý kluk se proháněl autem po hrázi rybníka

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Po hrázi vrbenských rybníků u Českých Budějovic se proháněl v pondělí v osobním autě bez poznávací značky patnáctiletý kluk se svým šestnáctiletým kamarádem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neosvětlená stříbrná Škoda Felicia se vyřítila proti hlídce na hrázi rybníka Černiš. Osádce nevadilo, že uhání územím přírodní rezervace, kam není vjezd motorovým vozidlům povolen. Poté, co hlídka vozidlo zastavila, zjistila, že jde o mladistvé, a řidič nemá ani průkaz pro jízdu na motocyklu a není schopen předložit ani doklady od vozidla,“ popsal Právu zásah městských policistů jejich mluvčí Václav Sup.

Mladík strážníkům tvrdil, že auto našel u jednoho z rybníků nedaleko Haklových Dvorů už předcházející den. Bylo otevřené a klíčky ležely na sedadle. Ty sebral a druhý den se vydal na projížďku s kamarádem.

Kde jsou chybějící registrační značky, nedokázal říci. Strážníci usoudili, že by mohlo jít o spáchání trestného činu a proto zavolali hlídku Policie ČR, která se případem divoké jízdy s neoznačeným autem začala zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám