Hlavní obsah

Policie našla ve vodní nádrži Rozkoš tělo mladého Uzbeka

Právo, ČTK,
Náchod

Tělo utonulého Uzbeka pohřešovaného od pondělního odpoledne našli ve středu na dně údolní nádrže Rozkoš u České Skalice policejní potápěči. Muže našli po dvoudenní pátrací akci zhruba 170 metrů od břehu, kde se kajak s dvojicí Uzbeků převrátil.

Potápěči našli na Rozkoši mrtvého mužeVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

"Tělo objevil potápěč po přibližně dvouhodinovém pátrání v hloubce tři a půl metru po předchozím vytipovaní sonarem. Podmínky nebyly pro potápěče nijak těžké. Viditelnost pod hladinou se pohybovala okolo dvou a půl metrů a hlavně se pátralo v poměrně malé hloubce," popsal velitel speciální jednotky potápěčů policejního prezidia Marek Čermák.

Práci potápěčům ztěžovala hlavně nejasná identifikace místa tragédie. Akce se proto protáhla na dva dny. "Pátrali jsme v okruhu dvou set metrů od bójkou vytyčeného místa označeném jedním z dvojice mužů, který kolizi kajaku přežil," doplnil Čermák.

Dvojice mladých zahraničních dělníků využila zprvu příhodného počasí k projížďce kajakem. Záměr záhy zhatily větrem vzedmuté vlny.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Pátrací akce na Rozkoši.

"Byli možná dvě stě metrů od břehu, když se rozhodli raději vrátit ke břehu. Kajak se ale natočil bokem k vlnám a převrhl. Plavat v oblečení a botách nebylo jednoduché. Zachránit se podařilo pouze jednomu z mužů," přiblížil jeden z policistů.

Potápěči z policejního prezidia a královéhradecké zásahové jednotky použili při pátrání sonar monitorující dno přehrady. Kajak, který skončil spolu s mladým Uzbekem na dně, se najít nepodařilo. "Příčinu smrti mladého cizince určí až nařízená soudní pitva," podotkla mluvčí náchodské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám