Hlavní obsah

Narkomana, který měl po bytech nakrást věci za pět miliónů, chytila policie

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Škodu za pět miliónů korun měl způsobit osmadvacetiletý narkoman, kterého v těchto dnech zadržela policie v Praze 4. Viní ho ze série vloupání do bytů a dalších objektů, kterých se měl dopustit v pražských obvodech 3, 8 a 9. Kriminalisté po něm pátrali od loňského května.

Policie zadržela narkomana, který měl vykrádat bytyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Narkoman se vloupal do 39 objektů a způsobil škodu 5 milionů korun. Z dalších 40 případů vloupání je navíc ještě podezřelý,“ sdělila Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. Vzhledem k tomu, že podezřelý muž odcizil během jednoho z vloupání i střelnou zbraň, kriminalisté k jeho zadržení využili zásahovou jednotku.

Mladý muž podle ní loupil ve dne i v noci, většinou vyšplhal po hromosvodu, přelézal z oken na chodby domu, napadal přízemní byty, ale i objekty zarostlé křovinami. „Za pomoci páčidla a šroubováku pak vnikal do kanceláří, prodejen, sklepů, provozoven, ale i bytů,“ upřesnila mluvčí.

Sběratel přišel o kolekci Čtyřlístků za 150 000

Během domovních prohlídek policisté našli jen malou část odcizených věcí, většinu lupu se pachateli podařilo prodat. „Bohužel tak jeden z poškozených majitelů přišel o cennou sbírku prvních výtisků časopisu Čtyřlístek v hodnotě 150 tisíc korun,“ řekla Rösslerová.

Narkoman čelí obvinění z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a nedovolené ozbrojování, za což mu hrozí až osmileté vězení. „Obviněný skončil v policejní cele a následně ve vazební věznici na Pankráci,“ uvedla policejní mluvčí.

V pražských Vysočanech zadrželi policisté ve stejný den také čtyřiatřicetiletého muže, který v případu figuruje jako účastník a hrozí mu stejná trestní sazba jako hlavnímu pachateli. Policie ho stíhá na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám