Hlavní obsah

Sedmiletý chlapec z Hradce sexuálně obtěžoval děti ve školce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Případ vymykající se běžné policejní praxi řeší v těchto dnech v Hradci Králové nejen policisté, ale i vedení města. V jedné z místních školek totiž sedmiletý chlapec dlouhodobě obtěžoval své spolužáky. Jeho jednání bylo natolik závažné, že ho celý den vyslýchala policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle informací serveru iDnes.cz měla šikana chlapce ze sociálně slabé rodiny sexuální formu. Nejméně jednou prý sexuálně zneužil spolužačku strkáním prstů do intimních míst. Další tři spolužáky přinutil, aby se svlékli a navzájem se uspokojovali ústy, což museli dělat i jemu.

Přestože ředitelka mateřské školy byla o situaci informována rodiči postižených dětí, nesnažila se situaci řešit. Vedení města ji proto odvolalo. Ředitelka své odvolání označila za hon na čarodějnice a pochybení odmítla.

Problémy neřešila

„Rada města v úterý odvolala z funkce ředitelku příspěvkové organizace zřizované městem za zvlášť závažné neplnění právních povinností vyplývajících z vykonávané funkce,“ potvrdila mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková. Ředitelka byla podle jejích informací ve funkci 1. srpna 2010.

„Za svého působení ve funkci ředitelky neřešila problémy při zajištění dohledu nad dětmi tak, jak ukládá školský zákon. Dále nedostatečně komunikovala se zaměstnanci a rodiči, což má za následek vyhrocení napjaté situace. Město několikrát písemně požadovalo zklidnění a vyřešení situace, včetně přijetí opatření, která by vedla k nápravě. Náprava však nebyla žádná,“ dodala mluvčí.

Od 1. srpna by měl školku vést nový ředitel, vítěz již proběhlého výběrového řízení. Dosavadní ředitelce měl od tohoto data skončit výkon funkce, do které ji rada města jmenovala na období dvou let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám