Hlavní obsah

Žena v havířovské škole pobodala vychovatelku a vzala dítě jako rukojmí

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

V havířovské škole pobodala v úterý odpoledne žena vychovatelku. Jako rukojmí si pak vzala školačku. Dívku se policii podařilo osvobodit a útočnici zadržet. Zraněná vychovatelka je v nemocnici. Potvrdila to mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policista hlídá přístup k havířovské škole, kde žena pobodala učitelku a pak si vzala rukojmí.

Článek

"Zásah byl úspěšný. Obešel se bez zranění," řekl Viačková. Událost se stala v Základní škole Moravská v Havířově-Šumbarku.

Kolem 13:00 vešla žena do školní jídelny, kde právě jedly děti. Napadla nožem jednu z vychovatelek. Pak se i s dívkou zavřela ve vedlejší místnosti.

„Šli jsme z tělocvičny a najednou jsme viděli prvňáky a druháky, jak křičí a pláčou, že je někdo chce zabít. Pan učitel se tam šel podívat a viděl pobodanou vychovatelku. Všude byl velký zmatek,“ řekla Právu žákyně sedmé třídy, která zažila bezprostřední okamžiky po útoku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Děti před havířovskou školou, kde se v úterý odehrálo drama..

„Ta paní, která útočila nožem, potom chytila za vlasy jednu holčičku a zavřela se v ní v jedné místnosti. Museli jsme se schovat ve třídě a tam jsme čekali asi hodinu. Potom nás policie pustila domů,“ dodala další žákyně sedmé třídy.

Policie zasáhla a osvobodila rukojmí

"Na místo dorazili policisté obvodního oddělení, členové zásahové jednotky a vyjednavač," řekla Viačková. Policistům se s ženou podařilo navázat kontakt.

Během vyjednávání se jim naskytl prostor pro rychlý zásah. I s pomocí dělobuchu a dýmovnice pachatelku zaskočili a dítě osvobodili. "Holčička utrpěla šok a nyní je v péči lékařů," řekla Viačková.

Podle ní zatím není jasná právní kvalifikace případu. Stejně tak policisté ještě neví, co bylo motivem útoku na vychovatelku. "Všechny okolnosti případu nyní zjišťujeme. Jsme na začátku vyšetřování," řekla Viačková.

Vychovatelka je ve vážném stavu

Pobodaná vychovatelka je ve vážném stavu. "Měla mnohačetná bodná poranění na trupu a na hlavě. Byla ale při vědomí a její životní funkce neselhávaly. Zranění lze označit jako středně těžké," uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Dodal, že záchranáři ženu předali na urgentní příjem havířovské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám