Hlavní obsah

Seniorka zemřela v hořícím bytě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tragicky skončil požár, který vypukl v neděli ráno v jednom z bytů v Rotreklově ulici v Brně. Jako první si něčeho podezřelého všimla sousedka, jejíž pozornost upoutal dým vycházející zpod dveří bytu v prvním patře. Na místo jako první dorazila policejní hlídka.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Ilustrační foto

Článek

Strážci zákona na nic nečekali, vyrazili dveře a za pomoci hadice z nástěnného hydrantu se pustili do boje s plameny. Když do zakouřeného prostoru vnikli hasiči v dýchacích přístrojích, objevili jednaosmdesátiletou obyvatelku bytu bez známek života. Přivolaný lékař pak potvrdil smrt.

Hasiči dostali plameny rychle pod kontrolu, zakouřený prostor pak odvětrali přetlakovou ventilací.

„Jednoho z policistů, kteří se před příjezdem hasičů snažili byt hasit, zdravotníci pro podezření na nadýchání zplodinami hoření převezli k vyšetření do nemocnice. Požár zničil část zařízení jedné z místností, další prostory bytu zasáhly zplodiny hoření. Způsobenou věcnou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 10 tisíc korun. Z šetření vyplynulo, že požár zřejmě způsobila nedbalosti obyvatelky bytu patrně při kouření,“ konstatoval mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Výběr článků

Načítám