Hlavní obsah

Po frajeřince se slzným plynem skončilo sedm středoškoláků na ambulanci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Velmi hloupé počínání sedmnáctileté studentky bylo příčinou zdravotních obtíží žáků jedné ze středních škol ve Frýdku-Místku, kam museli ve čtvrtek vyrazit záchranáři, hasiči i policisté. O neobvyklém zásahu informoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místo záchranáři vyrazili na základě telefonátu na tísňovou linku. Volající oznámil zdravotní potíže nejasného původu. Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že studenti byli zasaženi sprejem určeným k sebeobraně.

„Lékařka záchranné služby a týmy záchranářů ošetřili v prostorách školy celkem sedm osob. Podle pedagogů mělo zdravotní obtíže krátkodobě ještě více žáků, ty ovšem odezněly před příjezdem zdravotníků. Dle informací záchranářů mělo v budově dojít k použití slzného plynu ve spreji, který se stal příčinou zdravotních obtíží,“ sdělil Humpl.

„U studentů ve věku šestnácti až devatenácti let zjistily naše posádky kožní projevy, pálení očí, obličeje, podráždění krku a dýchacích cest, kašel, ale i nevolnost a zvracení. Některým z pacientů bylo potřeba na místě aplikovat léky, byli mezi nimi i studenti, kteří se již dříve léčili s alergickými obtíženi. Nikdo z ošetřených však nebyl ve stavu, jež by přímo ohrožoval život,“ dodal mluvčí s tím, že všech sedm studentů skončilo na dětské ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

Mluvčí policie Vlastimil Starzyk řekl Právu, že problémy ve škole způsobila studentka, která se před spolužáky chlubila obranným sprejem. „Nejde o žádný trestný čin a nevyhodnotili jsme to ani jako přestupek. Byla to prostě hloupost,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám