Hlavní obsah

Na ruzyňském letišti dopadli 10 let hledaného recidivistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již deset let hledaného nebezpečného recidivistu dopadli tento týden policisté na ruzyňském letišti v Praze. Muž v minulosti spáchal podvod se škodou ve výši půl miliónu korun i násilné činy, falšoval doklady a hledán byl mimo jiné kvůli loupeži více než dvou miliónů korun, uvedla v pátek televize Nova.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Dopadený vystupoval pod smyšlenými jmény a měnil doklady i vizáž. Policisté nyní zjišťují, jaké další trestné činy mohl spáchat v době, kdy po něm pátrali, a prosí o pomoc případné svědky.

Zadržený podle policie vystupoval pod jmény Tomáš Šrubař, Zdeněk Zeman, Jan Jeleňák a Safet Muslimovič. Často měnil také místa, kde přebýval.

"Muž ale vůbec netušil, že kriminalisté už znají jeho další totožnost, kterou si vymyslel," řekla televizi mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté Grosserta sledovali a nakonec jej zadrželi v restauraci na starém terminálu ruzyňského letiště. Recidivistu na místě dopadla zásahová jednotka cizinecké policie.

"Po zadržení muž putoval do pankrácké věznice," sdělila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám