Hlavní obsah

Muž se vážně zranil při manipulaci s vrtulí rogala

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku se v sobotu při manipulaci s vrtulí pohonné jednotky rogala zranil třiačtyřicetiletý muž. Utrpěl devastující poranění ruky. Sdělil to mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Na místě zasahovali ostravští letečtí záchranáři spolu s kolegy z posádky v Nošovicích. "Muž zůstal při vědomí, ale jeho stav se jevil jako vážný," uvedl Humpl s tím, že záchranáři pacienta po prvotním ošetření přepravili vrtulníkem na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Týž den posádka letecké záchranné služby absolvovala vzlet také do Štramberku na Novojičínsku k nehodě motocyklisty. "Osmatřicetiletému muži poskytli první pomoc svědkové události a následně lékařská posádka z Nového Jičína spolu s leteckou záchrannou službou," popsal Humpl. Zraněný motorkář se zdravotníky nekomunikoval, lékaři vyslovili podezření na poranění mozku. Vrtulníkem byl transportován do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám