Hlavní obsah

Policejní auto spěchalo k případu, střetlo se s renaultem a narazilo do zdi

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Tři osoby, z toho dva policisté, se v úterý odpoledne zranily při srážce policejního vozidla s renaultem v Šumperku. Nehoda se stala v šestnáct hodin na křižovatce ulic Langrova a Havlíčkova.

Foto: Policie ČR

Zničený policejní automobil po nárazu do domu.

Článek

„Policisté jeli v označeném služebním vozidle ve směru od Hrabenova po ulici Temenické a v rámci služebního zákroku měli zapnuté světelné a zvukové výstražné znamení,“ řekl Právu ve středu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Při průjezdu křižovatkou chtěl podle něj řidič policejního vozidla objet před ním jedoucí vůz a to tak, že najel v protisměru do levého odbočovacího pruhu. „V danou chvíli uviděl v odbočovacím pruhu vozidlo Renault Megane, které řídila 50letá žena z Šumperka. Oba řidiči se snažili střetu zabránit, ale strhli řízení stejným směrem a došlo k čelnímu střetu obou vozidel,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policejní auto po srážce narazilo do budovy policie v Šumperku.

Renault se po srážce otočil o 180 stupňů a zůstal na silnici. Policejní vozidlo vyjelo mimo vozovku, narazilo do dopravní značky a do zdi budovy policie.

„Při nehodě byli lehce zraněni oba v autě jedoucí policisté a spolujezdkyně z renaultu. Dechová zkouška u řidičů byla negativní,“ dodal Bednařík. Na vozidlech vznikla škoda za 230 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou dosud předmětem šeření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám