Hlavní obsah

Žena z Ostravy kvůli lásce zpronevěřila přes 17 miliónů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý případ zamilované 35leté ženy, která okradla svého zaměstnavatele o 17 miliónů korun jen proto, aby vyhověla svému o rok staršímu příteli, vyšetřuje policie v Ostravě. Žena natolik uvěřila slibům o společné budoucnosti, že podvodníkovi nejprve dávala své peníze a pak zpronevěřila i finance firmy, kde pracovala.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž skončil ve vazbě, v minulosti už podobný sňatkový podvod spáchal. Trestnímu stíhání ale samozřejmě neunikla ani jeho oběť.

Žena se přitom ke svému jednání sama přišla přiznat na policejní služebnu. „Oznámila, že zpronevěřila 17 miliónů korun svému zaměstnavateli. Zpočátku se nechtěla přímo přiznat, kde peníze skončily, nebo komu je dávala. Kriminalisté ale byli důslední a dopátrali se pravdy,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Žena se v roce 2006 přes inzerát seznámila s o rok starším mužem z Opavska. „Pán s ní navázal vztah a při každé příležitosti a schůzce ubezpečoval, že je svobodný a velmi mu na ní záleží. Paní mu uvěřila. Muž, který byl však ženatý, poté využíval její silné citové vazby a v úmyslu obohatit se, žádal ji opakovaně o poskytování půjček. Peníze potřeboval údajně pro jejich společnou budoucnost a investování. Žena mu zprvu dávala své peníze, ale když došly, nezbylo než vymyslet jiný zdroj příjmů,“ řekla Štětínská.

Nebyl to jeho první případ

Muž svou milou přesvědčil, že může z titulu své funkce nejen peníze zpronevěřit, ale také zcizení zakrýt v účetnictví. „Jelikož vedení firmy ženě důvěřovalo, od poloviny roku 2008 po dobu dvou let se jí podařilo převést na svůj účet zhruba 17 miliónů z firemních peněz. Ty vybírala a předávala svému příteli,“ dodala mluvčí.

Podvodníkovi i ženě, která peníze zpronevěřila, nyní vzhledem k výši částky hrozí až deset let vězení.

„Obviněný muž byl již před pár lety odsouzen za obdobný skutek. I tehdy se seznámil s jistou paní, navázal s ní osobní vztah a vylákal několik desítek tisíc korun, které i přes sliby nevrátil. Seznámení s touto ženou proběhlo v podstatě v době, kdy se zkontaktoval i se svou nynější obětí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám