Hlavní obsah

Řidič trolejbusu se vyhýbal dítěti, při brzdění se ve voze těžce zranila žena

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý večer nedaleko zastávky Sídliště Muglinov ve Slezské Ostravě. Řidič trolejbusu se snažil vyhnout střetu s dítětem, které přebíhalo přes vozovku, a při brzdění došlo k vážnému zranění sedmdesátileté ženy, která spadla na podlahu trolejbusu. Policie nyní hledá svědky nehody kvůli potřebě objasnění jejího průběhu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 18:20. „Řidič trolejbusu linky 108/202 se měl snažit vyhnout brzděním střetu s dítětem, přebíhajícím ulici. Střetu s devítiletým chlapcem se řidič nevyhnul a kromě toho zřejmě v důsledku prudkého brzdění došlo k pádu 70leté cestující. Ta utrpěla těžké poranění hlavy, doba léčení zřejmě přesáhne šest týdnů,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že dítě naštěstí nebylo vážněji zraněno.

Dechová zkouška u řidiče byla negativní. „Žádáme svědky, kteří mohou k dopravní nehodě uvést jakékoli informace, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na telefonu 974 726 271. V trolejbusu cestovali další cestující, jejich identitu je nutné zjistit. Dále se na místě měla nacházet také skupinka dětí. Za pomoc veřejnosti děkujeme,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám