Hlavní obsah

Komplice zloděje století Františka Procházky zadržela policie

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové ve čtvrtek podle zjištění Práva zadrželi údajného komplice zloděje století Františka Procházky Milana Čermáka. Ten byl za krádež půl miliardy korun v hotovosti z bezpečnostní agentury G4S spolu s uprchlým Procházkou zatím nepravomocně odsouzen na devět let do vězení a příští týden měl předstoupit před odvolací senát.

Foto: Josef Koukal, Právo

Odsouzený Čermák (zcela vpravo) si 10. ledna 2012 vyslechl rozsudek, podle něhož má strávit devět let ve vězení..

Článek

Policisté Čermáka zatkli nedaleko jeho domu na Mladoboleslavsku. Právu to potvrdil jeho advokát Richard Němec. „V tuto chvíli nevíme, proč byl zadržen, žádný důvod policisté neuvedli,“ řekl ve čtvrtek večer Právu Němec.

Mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká ve čtvrtek celou akci nechtěla komentovat, uvedla pouze, že Čermák byl zadržen na základě příkazu soudu. Ten by nyní měl rozhodnout o tom, zda údajný Procházkův komplic půjde do vazby.

Čermák byl spolu s Procházkou odsouzen letos v lednu, podle soudu ho usvědčily i pachové stopy a záznamy o telefonické komunikaci z místa činu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na kauci za 10 miliónů

Procházku, který po krádeži v prosinci 2007 zmizel, zachytily kamery, jak nakládá peníze do falešné dodávky. Právě tu podle vyšetřovatelů řídil Čermák.

Ten dosud jakoukoliv vinu odmítá a proti odsuzujícímu verdiktu se také na místě odvolal. Odvolací soud měl podle Němce proběhnout příští týden, zda s tím čtvrteční zatčení jakkoliv souvisí, ale dosud není jasné.

Čermáka policie dopadla v červnu 2008, tedy půl roku po tzv. krádeži století. Z vazby byl pak propuštěn až na kauci ve výši deseti miliónů korun.

Reklama

Související články

Za krádež století padly devítileté tresty

Za "krádež století" odsoudil v úterý Městský soud v Praze uprchlého pracovníka firmy G4S Františka Procházku a jeho komplice Milana Čermáka. Oba poslali soudci...

Výběr článků

Načítám