Hlavní obsah

Poláci napadli na Jesenicku starostu a policistu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Starostu obce na Jesenicku a policistu napadl v neděli v opilosti šestadvacetiletý Polák, který navštívil se svým o pět let mladším kamarádem jednu místní hospodu. Zároveň oběma vyhrožoval zabitím. Při incidentu nikdo nebyl zraněn. Násilník se bude zpovídat z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví, druhý cizinec jen z přestupku proti občanskému soužití.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Když se cizinci notně posilněni alkoholem začali hádat, vyzvala je obsluha a také starosta, aby se uklidnili nebo rovnou opustili hospodu. Staršímu muži se to však nelíbilo a začal starostovi vulgárně nadávat. Ten na nic nečekal a zavolal na policii. To byl impulz pro oba mladíky, aby odešli ven. Všichni přítomní se však obávali, že incidentu nebude konec, neboť šestadvacetiletý mladík je známou firmou a podobného chování se již dříve dopustil. Proto za ním zamkli hlavní vstupní dveře a čekali na příjezd policistů,“ informovala Právo v úterý jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

O chvíli později se mladík vrátil k hospodě zpátky, vykopl uzamčené dveře a začal se dožadovat vrácení peněz, které tam měl nechat. Slova a výhrůžky nakonec přerostly v útok na starostu. Když ho útočník chytil za oděv pod krkem, začali se přetahovat a oba upadli na zem. Starostovi přispěchali na pomoc přítomní hosté, kteří mladíka drželi až do příjezdu policistů.

„Ani poté se však agresor neuklidnil. Dokonce se pokusil napadnout i zasahujícího policistu. Ten ho však zpacifikoval a usadil ho do služebního vozidla a poté i s „parťákem“ putovali do policejní cely,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám