Hlavní obsah

Opilec brutálně napadl fyzicky postiženou manželku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Případy domácího násilí mezi manželi, kvůli kterým musí být agresivní partner vykázán z bytu, má ostravská policie prakticky na týdenním pořádku. Poslední případ z uplynulé neděle ale vybočuje v tom, že postiženou byla fyzicky handicapovaná žena. A její manžel nebyl z bytu vykázán poprvé.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policisté podle ní v bytě zasahovali mezi druhou až třetí hodinou noční na základě oznámení prostřednictvím tísňové linky.

„Hlídka na místo vyrazila okamžitě a slyšela z domu volání o pomoc. Uvnitř nalezla plačící ženu a agresivního muže, který nereagoval na výzvy policistů. Handicapovaná ohrožená osoba sdělila policistům, že ji manžel několikrát uhodil, na tváři poškozené policisté registrovali hematom,“ uvedla Holčáková.

Policisté zjistili, že muž je totálně opilý. „Orientační dechová zkouška vykázala u muže hodnotu zhruba 3,2 promile alkoholu, byl eskortován k vystřízlivění,“ dodala mluvčí s tím, že policisté v této domácnosti nezasahovali poprvé a agresivní muž byl z bytu vykázán už jednou, a to v roce 2010.

Ostravská policie v minulém roce vykázala z bytů na deset dnů 48 pachatelů domácího násilí, což je doposud rekordní počet. V letošním roce už vykázaných bylo jedenáct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám