Hlavní obsah

Výkalový výtržník je u soudu kvůli sporům se sousedy, vyhrožoval jim smrtí

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do čela stažená kapuce, pod ní pichlavé oči, na zádech batoh s nejasným obsahem a křivý úsměv na rtech. Tak dorazil na úterní jednání brněnského Městského soudu nechvalně známý výkalový výtržník Jiří Prima. Ten si svou proslulost zasloužil tím, že před několika týdny v Brně v obchodním centru Špalíček chrstl kýbl vlastních exkrementů na schody, přičemž páchnoucí sprška zasáhla i jednoho ze členů ochranky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jiří Prima před soudem vystupoval velmi aktivně, se svými sousedy, zde v roli svědků, se pouštěl do mnoha pří a slovních přestřelek.

Článek

Před soudem ale stojí kvůli konfliktům se sousedy z domu, kde bydlí. S převážně romskými sousedy se hádá kvůli zápachu na chodbě, údajnému vykrádání sklepa, jednu z žen a její dítě měl dokonce napadnout s velkým hřebíkem v ruce, jako zbraň mu měly posloužit i lať nebo nůžky.

Hodně divoké sousedské vztahy panují v nájemním domě v ulici Leitnerově v Brně. „Začalo to tím, když jsme se nastěhovali. Stačilo, když jsem prošla kolem jeho dveří a hned mě začal napadat, jak si dovoluji tady být, ať se vrátím do Kanady. Jednou za mnou vyběhl, že jsem nechala otevřené dveře. Z tašky vytáhl velký hřebík a málem mě píchl do hlavy, sousedka to viděla a hned volala policii. Málem trefil i malého kluka. Říkal, že za Hitlera by nás všechny upálil. Doma má skládku, když otevře dveře, každý ví, že jde pan Prima ven. Chodí po schodech s kyblíky výkalů, nevím, kam je nosí,“ prohlásila jedna z obyvatelek domu.

„Schovává nám popelnice, my pak nemáme kam házet odpadky, on má na chodbě spoustu věcí, krabice a všechno možný, na chodbě jsou výkaly po jeho zvířatech,“ přidal další ze sousedů. „Vyhrožoval, že nás všechny podřeže, zabije, že bychom dřív skončili v plynové komoře,“ přidala další sousedka.

Nevyloučil opakování výkalové spršky

Kromě řešeného sousedského sporu Primovi hrozí další trest za výtržnictví kvůli jeho fekálním útokům. Poté, co o nich Právo informovalo, se sám Prima ozval s vysvětlujícím e-mailem.

„Plně si za svým výkonem stojím a nevylučuji opakování tohoto činu. Vždy, když přijdu do areálu Velký Špalíček v Brně, tak proti mně zaútočí zaměstnanec či zaměstnanci bezpečnostní služby. Ti napadají jednak můj zevnějšek, a jednak mé zavazadlo, které je pověšené za mé rameno, a v něm je uložená v klidu ležící tichá fena pražského krysaříka,“ objasnil důvod sporů Prima.

„Dospěl jsem k názoru, že jestliže se situace má tak, jak je zde uvedená, kdy zaměstnanec řekne zákazníkovi, ať si nas..., tak jsem si teda nasr.... A abych ho o tom přesvědčil, tak jsem to nasr... donesl na jeho pracoviště. Absolutně se za to nestydím, považuji to za plně adekvátní, a budu-li za to odsouzený, o čemž nepochybuji, tak nevylučuji opakování tohoto činu,“ dodal Prima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám