Hlavní obsah

Muž, kterého v Praze zabil vlak, seděl na kolejích. Před policisty určitě neprchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zhruba třicetiletý muž, kterého v pátek večer v Praze na trati u ulic Podbabská a Pod Paťankou srazil projíždějící vlak, nebyl na útěku před policií. V pátek se objevila informace, že muž nejdříve ukopával zrcátka zaparkovaným automobilům a následně jej při útěku před strážníky srazil vlak.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Vyšetřování incidentu v sobotu ukázalo, že muž, jehož srazil vlak, vůbec nemusí být oním vandalem, kterého hledala policie. Informovala o tom pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Nehoda se stala okolo 19:00 na trati v Praze 6. Muž utrpěl rozsáhlá poranění a skončil v nejbližší nemocnici, kde později zraněním podlehl. [celá zpráva]

Policie krátce před nehodou přijala oznámení na linku 158, že neznámý muž poškozuje v této lokalitě zaparkovaná vozidla. Přivolaná hlídka však místo výtržníka objevila už člověka sraženého vlakem.

Muž neutíkal

"Důkladné šetření celé události a zejména svědecké výpovědi z místa dokazují, že mladík okamžik před střetem s vlakovou soupravou seděl na kolejích. Strojvůdce tak s největší pravděpodobností nemohl nehodě zabránit," uvedla mluvčí.

Policie na případu intenzivně pracuje. Totožnost muže zůstává neznámá, stejně jako důvod jeho počínání. Policie si není jistá ani tím, zda jde o stejného člověka, který poškozoval auta.

"Jedno je však jisté, tento mladík před policií rozhodně neutíkal," dodala Zoulová s tím, že byla nařízena pitva. Mimo jiné určí, zda muž pil před neštěstím na kolejích alkohol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám