Hlavní obsah

Letecké záběry: Honička v Praze jak z akčního filmu. Zásahovka střílela na falešného policistu

Novinky, Petr Nový
Aktualizováno

Policie v úterý zasahovala v Praze - Krči proti muži, který se vydával za policistu a žádal po poškozené ženě 300 000 korun za ovlivnění trestního řízení. Informovala o tom ve středu mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Radka Sandorová.

Vrtulník zachytil ujíždějícího falešného policistu v ulicích PrahyVideo: GIBS

 
Článek

"Pachatel, který se vydával za příslušníka Policie České republiky, požadoval po poškozené finanční částku ve výši 300 tisíc korun za to, že ovlivní průběh trestního stíhání, které je proti ní vedeno," řekla mluvčí.

Žena předala ve dvou případech pachateli částku v celkové výši 200 tisíc korun a v úterý měla předat zbývající peníze. Po předání hotovosti byl na místě proveden bezprostřední pokus o zadržení pachatele.

"Vzhledem k tomu, že pachatel svým nebezpečným chováním a agresivitou ohrožoval životy a zdraví všech přítomných osob, nedošlo účelově k jeho zadržení přímo na místě," řekla Sandorová.

Při zásahu policejní inspekce v Praze se stříleloVideo: Novinky

Pachatel byl následně v ujíždějícím vozidle pronásledován. Na výzvy k zastavení vozidla nereagoval. Vzhledem k okolnostem bylo rozhodnuto o použití zbraně. Při střelbě však byla zasažena i civilní auta. [celá zpráva]

Po zadržení pachatele bylo zjištěno, že se nejedná o příslušníka žádného bezpečnostního sboru, a z tohoto důvodu byl zadržený předán pražským kriminalistům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám