Hlavní obsah

Policie zadržela lupiče ve chvíli, kdy bil pěstmi na zemi ležící oběť

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté z pražských Vysočan o víkendu doslova odtrhli lupiče od přepadeného muže v hlavním městě. Náhodou jeli kolem přepadení ve chvíli, kdy rozzuřený lupič bil pěstmi na zemi ležící oběť. Cizinci hrozí až desetileté vězení.

Článek

„V neděli asi půl hodiny po půlnoci přistoupil zezadu v ulici Novovysočanská v Praze 9 rumunsky hovořící mladík k pětatřicetiletému muži, kterého udeřil pěstí do obličeje, srazil ho na zem, kopal mu do hlavy a přitom křičel, že chce peníze,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Pak si na přepadeného klekl, prohledával mu kalhoty a několikrát ho udeřil pěstí do obličeje. Naštěstí kolem v ten okamžik projížděla policejní hlídka, která zasáhla.

„Jednadvacetiletý lupič se policistům snažil vysmeknout a pokusil se dokonce i o útěk. Policisté ho zadrželi, obvinili z trestného činu loupeže a umístili do policejní cely s podnětem na návrh na vzetí do vazby. Za trestný čin loupeže mu hrozí až desetileté vězení,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám