Hlavní obsah

Mladík nutil spoluvězně k orálnímu sexu, dostal pětiletý trest

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za vydírání, znásilnění a ublížení na zdraví odešel nyní 18letý mladík z Chomutova od ústeckého krajského soudu s pětiletým trestem. Maximální možný trest pro mladistvého si vysloužil za to, že loni ve vazební věznici v Litoměřicích nutil spoluvězně provádět různé cviky, pít moč a donutil ho i k orálnímu sexu. Soud uložil úhrnný trest i za loupež a krádež, za což byl mladík odsouzen loni.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tehdy mladistvý měl loni napadnout i jiného spoluvězně, kterého přetáhl kovovou židlí. U soudu ani v přípravném řízení problémový mladík nevypovídal. Podle předsedkyně senátu Kamily Elsnicové ale byla mladíkova vina jednoznačně prokázána výpověďmi svědků.

Nepochopitelně do cely k obžalovanému dali další ‚slabý kus‘.
soudkyně

„Soud nemá důvod poškozenému nevěřit,“ uvedla s tím, že je nepravděpodobné, aby ke zranění přišel jiným způsobem.

Ostatní spoluvězni žili ve strachu před agresivním mladíkem. Když se přišlo na to, že jednoho spoluvězně napadl, měl jít k němu do cely jiný. Nikdo ale nechtěl. Jeden byl přesto vybrán a později se stal obětí šikany a znásilnění.

„Nepochopitelně do cely k obžalovanému dali další ‚slabý kus‘,“ okomentovala to soudkyně.

Trest si má mladík odpykat odděleně od ostatních odsouzených.

Reklama

Výběr článků

Načítám