Hlavní obsah

Policie stíhá soudce z Ústí za pozměněný rozsudek

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Soudce ústeckého krajského soudu Reného Příhodu stíhá policie. Údajně manipuloval s protokolem a do rozsudku měl napsat odlišný verdikt, než zazněl v soudní síni. Stíhaného soudce chce dočasně mimo službu postavit předseda ústeckého soudu a požádal o to ministra spravedlnosti.

Článek

„Mohu potvrdit, že proti soudci René Příhodovi bylo policií zahájeno trestního stíhání pro jednání, které bylo předmětem návrhu na zahájení kárného řízení tohoto soudce," řekla Právu mluvčí ústeckého soudu Irena Jeřábková s tím, že předseda ústeckého krajského soudu po oznámení trestního řízení požádal ministra spravedlnosti, aby byl soudce dočasně postaven mimo službu.

Proti soudci Příhodovi bylo už před více než rokem vedeno kvůli údajnému pozměňování protokolů vedeno kárné řízení. Nejvyšší správní soud mu udělil trest ročního snížení platu o 30 procent, což je v kárném řízení nejpřísnější možná srážka. Soudce Příhoda pak dosáhl obnovy řízení, soud se jeho případem zabýval loni v říjnu, kdy ho odložil na neurčito.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám