Hlavní obsah

V pardubické Synthesii hoří sklady oleje, chemikálie několikrát explodovaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

V areálu pardubického chemického závodu Synthesia vypukl v noci na čtvrtek velký požár. Hoří dvě haly společnosti Rekla, v nichž se skladuje minerální olej.

Foto: HZS Pardubického kraje

Chemikálie v areálu podniku explodovaly.

Článek

Hasiči lidem doporučují, aby nevětrali a zbytečně nevycházeli ven, protože do ovzduší unikají jedovaté zplodiny. "Hoří zpracovatelská linka k likvidaci oleje. A požár se rozšířil i na sklad s minerálními oleji. Při požáru došlo i k několika explozím. Plameny zachvátily i dva nákladní automobily," popsala mluvčí pardubických krajských hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár v pardubické Synthesii

Starostové okolních obcí i pardubická primátorka byli o události informováni. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár v pardubické Synthesii

"Bezprostřední ohrožení majetku a osob v areálu společnosti Synthesia nehrozí," uvedla mluvčí firmy Jaroslava Doležalová. Podle ní byl po sedmé hodině požár pod kontrolou a zplodiny do vzduchu už neunikaly.

Firma Synthesia vyrábí především barvy a barviva. Loni v areálu společnosti explodoval závod Explosia. O život přišli čtyři lidé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám