Hlavní obsah

Lupič s nožem si na benzínky suverénně chodil pro peníze

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie zveřejnila v pondělí videozáznamy dvou loupeží, kterých se dopustil neznámý pachatel v Ostravě. Podle všeho jde o jednoho lupiče, který si vzal na mušku čerpací stanice Euro Oil. Při dvou ozbrojených návštěvách na těchto benzínkách si přišel na více než 28 tisíc korun, hrozí mu až deset let vězení.

Lupič s nožem si na benzínky suverénně chodil pro penízeVideo: Policie ČR

 
Článek

K první loupeži se neznámý muž vydal 21. února ve Vítkovické ulici v Moravské Ostravě. "Kolem deváté hodiny večerní odemkla a otevřela čtyřiapadesátiletá žena, obsluhující stanici, neznámému muži. Ten pod záminkou koupě cigaret vstoupil do prodejny. Ihned ženě hrozil nožem a se slovy 'to je přepadení' požadoval vydání peněz. Šokovaná žena v obavě o své zdraví mladíkovi z kasy vydala 6 100 korun," popsal čin mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

K druhé loupeži došlo na čerpací stanici stejné společnosti, tentokráte však na ulici Muglinovské v Přívoze. "Naprosto stejným způsobem jako v prvním případě, tentokrát se slovy 'dej mi peníze a nic nemačkej', donutil neznámý pachatel k vydání hotovosti osmadvacetiletou ženu. Okamžitě ze stanice odešel. Tímto nezákonným způsobem si přišel na dvaadvacet tisíc korun," doplnil mluvčí.

Kriminalisté podle něj prověřují verzi, že se obou skutků dopustil stejný pachatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám