Hlavní obsah

Opilec napadl v Ostravě pěstmi policisty

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zpytovat svědomí bude muset muž z Ostravy, který v pondělí 19. března večer napadl policejní hlídku. Oběma uniformovaným mužům dal ránu pěstí, jednomu z nich po ní zůstala modřina.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K útoku došlo mezi 20. a 21. hodinou na jedné z ubytoven v Ostravě-Vítkovicích. Hlídka tam zasahovala u hádky páru, dvaačtyřicetileté ženy a šestatřicetiletého muže. „Policisté zjišťovali informace k události, muž jim však odmítal cokoli sdělit. Nejprve je vulgárně urážel, načež oba udeřil pěstí do obličeje. Jednomu z policistů způsobil podlitinu,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Uniformovaní muži útočníka zpacifikovali, eskortovali k lékaři a na záchytku. „Muž odmítal spolupracovat i při transportu, neuvedl své jméno a ani neumožnil provést dechovou zkoušku. Test byl proveden až na záchytné stanici, kdy byla naměřena hodnota téměř 2,3 promile alkoholu,“ informovala mluvčí.

Agresivního muže mohli policisté vyslechnout až druhý den po vystřízlivění, policisté ho stíhají kvůli trestným činům násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám