Hlavní obsah

Hospodářská budova vzplála od žhavého popele v popelnici

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Rozsáhlý požár hospodářské budovy, která začala hořet od popelnice, kam majitelka objektu vysypala žhavý popel z kotle, likvidovali v noci na středu hasiči v Bolelouci, místní části Dubu nad Moravou na Olomoucku. Nikdo nebyl zraněn, škoda se však vzhledem k velkému množství uskladněné zahradní techniky a dalšího materiálu vyšplhala na 300 tisíc korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden ze zasahujících hasičů

Článek

„Informaci o tom, že hoří, jsme dostali krátce před jednadvacátou hodinou. Majitelka po tom, co z okna uviděla neznámé velké světlo ze zahrady, záhy zjistila, že ji v přístřešku hoří popelnice a požár se rozšiřuje do vzrostlého smrku. Okamžitě proto přivolala na pomoc hasiče. Požár během chvíle nabral na intenzitě a plameny se dostaly i do střešní konstrukce přízemní hospodářské budovy,“ informoval Právo mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Po provedeném průzkumu a zjištění o zahoření na celé ploše objektu velitel zásahu povolal další síly a prostředky. Dostatečnou zásobu vody hasiči v tu chvíli zajistili z nedalekého hydrantu.

Plameny zcela zasáhly budovu o rozměrech zhruba deset krát tři metry, hasičům se je podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvaceti minutách a následně pokračovali v dohašování menších ohnisek a rozebírání ohořelé střešní konstrukce.

„Oheň zcela narušil i okolní stěny, a tak bylo nutné z důvodu bezpečnosti část budovy strhnout. Rovněž jsme provedli kontrolu termokamerou u sousedního rodinného domku. Žár byl natolik intenzivní, že popraskala plastová okna. Pro dohled zde zhruba další dvě hodiny zůstala místní požární jednotka,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám