Hlavní obsah

Nissan proti vlaku prohrál, řidič přežil

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Těžké zranění 35letého řidiče osobního vozu si vyžádala v pátek odpoledne kolize s osobním vlakem na železničním přejezdu u obce Mikulovice na Třebíčsku. Informovala o tom mluvčí hasičů z Vysočiny Petra Musilová.

Foto: Drážní inspekce

Vrak auta po střetu s vlakem

Článek

Osobní Nissan 100 NX vjel do kolejiště na přejezdu bez závor chráněném výstražným zařízením. To bylo podle svědků v činnosti. „Z důvodu značného poškození přejezdového zabezpečovacího zařízení při nehodě bude jeho činnost v době nehody předmětem dalšího šetření Drážní inspekce,“ uvedl její mluvčí Martin Drápal.

„Při nehodě utrpěl řidič vozidla zranění. Ještě před příjezdem záchranářů na místo události mu prvotní ošetření poskytl strojvedoucí společně s průvodčí,“ popsala Petra Musilová. Muže pak sanita odvezla do nemocnice v Třebíči.

Foto: Drážní inspekce

Nehoda vlaku a uata u Mikulovic

V době nehody cestovalo ve vlaku 21 pasažérů, všichni přestáli událost bez zranění. Dopravce pro ně zajistil náhradní autobusovou přepravu. Ta zabezpečovala dopravu v místě až do pozdních večerních hodin, protože provoz na trati Okříšky - Znojmo byl okamžitě zastaven.

„Při nehodě došlo k úniku zhruba 150 l nafty z osobního vlaku do železničního náspu, hasiči ji likvidovali za pomoci speciálního sorbentu,“ popsala mluvčí.

Foto: Drážní inspekce

Místo nehody

Událost vyšetřuje Policie ČR společně s inspektory Drážní inspekce. Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové mohlo řidiče auta oslnit slunce.

Škoda na vlaku byla odhadnuta na 200 000 Kč a na vozidle 10 000 Kč. Škoda nazabezpečovacím zařízení se prozatím odhaduje na 3 až 4 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám