Hlavní obsah

Muži z Krnovska prodávali vodu jako naftu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Hned v několika případech prodali čtyři podvodníci z Krnovska vodu ředěnou minimem nafty jako naftu. Vydělali si tak 225 tisíc korun. Policisté zatím zaznamenali osm případů, ke kterým došlo v Krnově a Bruntále od října 2011 do února letošního roku.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Jeden z poškozených naředěnou vodu natankoval a poškodil si motor. Ilustrační foto

Článek

„V šesti případech prodali dohromady osm tisíc litrů tekutiny, kterou vydávali za motorovou naftu. V jednom případě slíbili dodání tří tisíc litrů nafty, vyinkasovali 60 tisíc korun, ale zboží nedodali. V dalším případě se snažili prodat dva tisíce litrů, při překládce barelů však poškozený poznal, že se nejedná o naftu a od koupě odstoupil,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Jeden z poškozených si údajnou naftu natankoval do auta, čímž poškodil jeho motor. Tekutinu podvodníci, kteří byli nezaměstnaní, prodávali v barelech o obsahu 1000 litrů. „Peníze si rozdělili a použili pro svou potřebu. Trestní stíhání všech je vedeno vazebně, hrozí jim trest odnětí svobody až do výše pěti let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám