Hlavní obsah

Opilý muž usnul za volantem v autě u stojanu na benzínce

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

U stojanu na čerpací stanici v Ostravě usnul za volantem v nastartovaném autě 27letý muž. Obsluze benzínky se opilého spáče nepodařilo probudit, úspěšná byla až policejní hlídka, a to po zhruba čtvrthodinové snaze. Ve středu byl muž obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sdělila to ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. K řešení kuriózní situace obsluha čerpací stanice policisty přivolala 26. února. „Kolem druhé hodiny odpoledne měla k jednomu ze stojanů přijet Honda Civic, ve voze měl cestovat pouze řidič,“ uvedla.

Když muž delší dobu z auta nevystupoval, pracovnice čerpací stanice se nejprve domnívala, že v nastartovaném voze se zapnutými světlomety možná čte. Když to trvalo snad dvacet minut, šla žena spolu s kolegyní k vozidlu. Zjistily, že muž ve voze spí a snažily se ho probudit. Nepodařilo se jim to, a tak zavolaly policii.

„I hlídka nalezla za volantem vozu spícího muže. Auto bylo nastartováno, světlomety v provozu, řidič měl stažené okénko. Spáč zprvu nereagoval ani na opakované pokusy k probuzení, z vozu byl ale cítit zápach alkoholu. Policisté pokračovali v pokusech řidiče probudit, úspěšní byli po zhruba čtvrt hodině,“ popsala Holčáková.

Vůz jsem neřídil, prohlásil muž

Po probuzení muž policistům řekl, že auto neřídil, jen si do něj šel něco vzít. Uvedl také, že neví, jak se na čerpací stanici vlastně dostal a kdo tedy vozem přijel.

„Orientační dechovou zkoušku muž neodmítl, nicméně nebyl jí schopen. Podrobil se lékařskému vyšetření, následně byl proveden rozbor jeho krve, který vykázal hodnotu 1,65 promile alkoholu,“ doplnila Holčáková s tím, že policejní komisař ve středu zahájil trestní stíhání muže pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám