Hlavní obsah

Při razii ve školách našli psovodi marihuanu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Razii proti drogám podnikla v minulých dnech policie ve dvou středních školách na Bruntálsku. Kriminalisté nenašli žádné tvrdé drogy, pouze v několika případech zajistili menší množství marihuany. Nyní budou zjišťovat, kdo studentům sušenou rostlinu poskytl.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

O kontrole, která se uskutečnila v pondělí, informovala v úterý mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová s tím, že o ni požádali ředitelé škol. Podle policie nešlo o plošnou razii, ale o cílenou akci v několika třídách.

„Na základě poznatků a spolupráce s vedením středoškolských zařízení v souvislosti s problematikou výskytu a užívání návykových a psychotropních látek studenty těchto škol proběhla za plné účasti a spolupráce s řediteli ve dvou školách na Bruntálsku policejní akce,“ uvedla s tím, že kontroly se účastnili i psovodi.

Bylo zjištěno několik případů přechovávání malého množství rostlinné hmoty, které spadá do přestupkového jednání. Následně se budou kriminalisté zabývat zdrojem, který umožnil poskytnout zajištěnou látku studentům.

„Rovněž byly namátkově provedeny orientační testy na užití omamných a psychotropních látek u studentů, a to s negativním výsledkem,“ dodala Křištofová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám