Hlavní obsah

Policisté dopadli lupiče, který ukradl milión z trezoru

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Moravskoslezským policistům se podařilo dopadnout jednoho z lupičů, kteří v polovině prosince se zbraní v ruce přepadli ženu v Karviné-Ráji a ukradli jí z trezoru přibližně milión korun v hotovosti. Čtyřiadvacetiletý cizinec, kterého kriminalisté ze zločinu podezírají, byl zadržen na letišti v Praze-Ruzyni. Po dalších pachatelích policie dosud pátrá.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K loupeži došlo 12. prosince v rodinném domě, do kterého vstoupili maskovaní pachatelé. „Ženu fyzicky napadli a přinutili k vydání klíčů. Znemožnili jí svázáním pohyb a pomocí klíčů otevřeli trezor. Z něho odcizili finanční hotovost. Z domu poté utekli,“ informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Napadená žena nebyla zraněna.

„Vstupních informací, které by kriminalisty nasměrovaly k možným pachatelům, nebylo zpočátku mnoho. I s málem ale kriminalisté dokázali pracovat, byli v terénu ve dne v noci a nepolevovali v intenzitě pátrání. Výsledek se dostavil,“ konstatovala mluvčí.

Policisté podle ní prověřovali nespočet osob, které mohly mít s loupeží jakoukoli spojitost. Mezi podezřelými se postupem času vyrýsovalo jméno 24letého cizince. „Minulý týden ho policisté zásahové jednotky krajského ředitelství zadrželi na pražském letišti a eskortovali do Ostravy. Hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let. Soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby,“ dodala mluvčí.

Čtyřiadvacetiletý cizinec se měl podle dosud zdokumentovaných informací na loupeži předem domluvit s dalšími komplici. „Obviněný se v minulosti v Karviné pohyboval a dům si dopředu vytipoval. Kriminalisté samozřejmě nyní pracují na dopadení zbývajících pachatelů,“ doplnila Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám