Hlavní obsah

Internetového podvodníka z Facebooku policie dopadla

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Dvaadvacetiletý David Hetflejš z Teplicka, po kterém policisté kvůli rozsáhlému internetovému podvodu vyhlásili celostátní pátrání, byl v pondělí dopoledne dopaden v Broumově na Náchodsku. Muž policii provokoval tím, že s ní přes Facebook komunikoval.

Policie po Davidu Hetfleišovi vyhlásila celostátní pátrání.

Článek

„Krátce po zveřejnění jeho fotografie v médiích se přihlásil svědek, který přivedl policii na stopu podezřelého,“ řekla Právu teplická policejní mluvčí Ilona Novotná s tím, že muž skončil v policejní cele a velmi pravděpodobně bude podán návrh na vzetí do vazby.

Hetfleiš páchal podvodnou činnost dva a půl roku. Na internetu „obchodoval“ tak, že kupoval a nabízel různé zboží, zvláště herní konzole, mobilní telefony a příslušenství.

„Od kupujícího si nechá poslat peníze, po jejich obdržení mu ale zboží nezašle, peníze si nechá a dál již nekomunikuje. Zboží také kupoval. E-mailem zaslal v příloze falešný doklad o zaplacení zboží. Peníze však nikdy neodeslal,“ připomněla Novotná.

Podezřelý se pohyboval po celém území České republiky. S policisty přitom komunikoval přes Facebook. „Hraje si s námi,“ připustil na pondělní tiskové konferenci kriminalista. To zdaleka netušil, že záhy po zveřejnění případu bude hlavní aktér případu zadržen. Hetflejšovi hrozí nyní za podvod až pětiletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám