Hlavní obsah

Protivníka zmlátil a pak do něj ještě sekal mačetou

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Obvinění z těžkého ublížení na zdraví si v těchto dnech od kriminalistů z Brna-Králova Pole vyslechl sedmačtyřicetiletý muž. Jeho bouřlivou oslavu Nového roku zle odskákal pětatřicetiletý muž, se kterým se dostal do konfliktu v Křižíkově ulici krátce po silvestrovské půlnoci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Do slovní rozepře se tam dostaly dvě skupiny slavících, na jedné straně návštěvníci restaurace a na straně druhé místní odpalující zábavní pyrotechniku.

Po slovní přestřelce se pětatřicetiletý člen skupiny z lokálu vydal v ústrety odpalovačům rachejtlí. Ti na nic nečekali a místo slov došlo na pěstní argumenty. Velmi aktivně si počínal právě sedmačtyřicetiletý muž, který se nespokojil s údery či kopy, ale odběhl si i pro mačetu.

„Již zbitého muže ležícího na zemi opakovaně udeřil zbraní a způsobil mu několik sečných ran po celém těle. Nejvážněji muže zranil na ruce z vnitřní strany palce a na zápěstí, kdy došlo k naseknutí šlach. Při uvedené události utrpěl lehčí poranění hlavy i kamarád napadeného, který se mu snažil pomoci,“ popsala útok policejní mluvčí Andrea Straková. Útočníkovi nyní hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám