Hlavní obsah

Policisté na dálnici mrzli ve vánici a marně čekali na ornici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční čekání na zátaras mají za sebou policisté, kteří v noci na pátek hlídali rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž dostalo výhrůžku, že v této době mělo dojít k zablokování hlavního tahu navážkou. Policisté ale čekali marně, žádný problém se neobjevil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v noci hlídkují u rychlostní silnice R10Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Autorem výhrůžky ŘSD byl nejspíš spolumajitel pozemků u obce Nepřevázka na Mladoboleslavsku. Podle hrozby mělo mezi třetí a čtvrtou hodinou ráno dojít k zablokování silnice navážkou. Informovala o tom mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Tak se ale nestalo.

ŘSD kvůli výhrůžce podalo trestní oznámení. Mluvčí mladoboleslavské policie David Schön řekl, že to není první taková výhrůžka a že dopravní policie situaci na místě kontrolovala.

Vápeníková uvedla, že vedení ŘSD obdrželo e-mailem "poplašnou zprávu" od majitele pozemků u obce Nepřevázka o tom, že člen rodiny majitele zaveze úsek kolem 39. kilometru rychlostní silnice R10.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté číhají v noci na pátek u rychlostní silnice R10

"Jeden z členů rodiny majitele místního pozemku v e-mailové zprávě vyhrožuje neupřesněným 'zavezením pozemků mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní'," uvedla. Proto ŘSD požádalo řidiče o maximální opatrnost.

"My to řešíme pravidelně, ten muž vyhrožuje, že silnici zaveze štěrkem. Informaci o jeho výhrůžce máme, na místě bylo několik dopravních policistů," řekl Schön.

Vedení ŘSD kvůli nejčerstvější výhrůžce okamžitě podalo trestní oznámení. "Zpráva přišla e-mailem z anonymní adresy. Pod zprávou je podepsána členka rodiny majitele pozemku. Korespondence podle nás vykazuje známky poplašné zprávy. Proto jsme podali trestní oznámení," řekl ředitel ŘSD René Poruba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám