Hlavní obsah

Neplatič alimentů najížděl do policistů, ti museli střílet

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně divoký zásah mají za sebou policisté z Ivančic na Brněnsku. Ti si šli pro třiačtyřicetiletého muže, který měl nastoupit do vězení za zanedbání povinné výživy a podvod.

Článek

Neplatič alimentů ale nehodlal dát svou kůži lacino, před strážci zákona skočil do cizího auta zaparkovaného před restaurací v Neslovicích a přes výzvy policistů šlápl na plyn a začal ujíždět.

Policisté se ihned pustili do dramatického pronásledování, při kterém se auta vysokou rychlostí řítila několika okolními vesnicemi. Uprchlík při ní několikrát úmyslně narazil do policejního auta, strážci zákona tak byli nuceni vypálit i varovný výstřel.

„Nebezpečná jízda řidiče skončila opět v obci Neslovice, kdy byl vůz hlídkami zablokován. Muž dále pokoušel trpělivost policistů a odmítal z auta vystoupit. Během několika minut ovšem skončil v poutech a putoval rovnou do věznice. Nyní se bude zodpovídat také z trestného činu poškození cizí věci,“ dodala k zásahu policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám