Hlavní obsah

Pražská policie zatkla v tramvaji bombovou recidivistku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté v pondělí dopadli dvojici, která minulý týden v Praze opakovaně vyhrožovala umístěním bomb. Devatenáctiletého mladíka a o rok mladší dívku zadrželi policisté v tramvaji. Podle informací Novinek se jedná o tutéž dívku, která loni během tří dnů provedla osm výhrůžných telefonátů a pod pohrůžkou uložení náloží požadovala peníze.

Policie zatkla bombovou recidivistkuVideo: Novinky

 
Článek

„Přibližně v půl desáté dopoledne přijali operátoři linky 158 oznámení, že na zastávce tramvaje na Strossmayerově náměstí stojí hledaná žena,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na místo se proto okamžitě vydali policisté.

Ti vzápětí potvrdili podobu dotyčné s hledanou dívkou, která v průběhu minulého týdne několikrát volala na tísňové linky a vyhrožovala uložením bomby. Policisté ji následovali do tramvaje, kam dívka nastoupila ještě s 19letým spolupachatelem.

„Podezřelou dvojici oddělili od ostatních cestujících, aby nedošlo k ohrožení nezúčastněných osob. Poté policisté zmiňovanou osmnáctiletou dívku a devatenáctiletého mladíka jakožto spolupachatele zadrželi,“ řekl Hulan.

Zatčení bombové recidivistkyVideo: Novinky/Policie ČR

Výbuchy vyhrožovala už loni

Mladá dívka se přitom podle kriminalistů z Prahy I., kteří se na dopadení podíleli, podobného činu dopustila opakovaně. Loni v listopadu ji policie zadržela poté, co během tří dnů uskutečnila minimálně osm výhrůžných telefonátů. V několika případech tehdy hrozila odpálením výbušniny, pakliže nedostane peníze. Jejím cílem se stala obchodní centra nebo škola. [celá zpráva]

Po zadržení byla dvojice převezena na služebnu, kde ji vyšetřovatelé podrobili výslechu. Při něm se pachatelé přiznali, že během minulého týdne celkem třikrát volali na tísňové linky a vyhrožovali uložením bomb. „Konkrétně ve čtvrtek na Hlavním nádraží, v pátek na nádraží Smíchov a v neděli na dvou místech v Praze 6 a Praze 4,“ doplnil mluvčí.

Dvojici bylo sděleno obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy. „V případě odsouzení hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky, dívce, jelikož se tohoto jednání dopustila opakovaně, až na pět let. Vůči oběma obviněným podal vyšetřovatel podnět k uvalení vazby,“ řekl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám