Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli lupiče z herny, při zákroku neměl šanci

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté dopadli devětadvacetiletého muže, který na začátku loňského prosince přepadl s pistolí v ruce hernu na Praze 8. Pachatel přišel do herny jako běžný zákazník a chvíli hrál na automatech, po chvíli však vyndal zbraň a donutil obsluhu vydat mu peněženku a mobil v hodnotě sedm tisíc korun. Kvůli hrozbě, že použije zbraň bylo zadržení pachatele rychlé a razantní.

Pražští kriminalisté nedali ozbrojenému pachateli šanci použít zbraňVideo: Policie ČR

 
Článek

"Kriminalistům z 2. oddělení na pražské Palmovce netrvalo pátrání dlouho a na základě zjištěných poznatků a po provedených šetřeních vytipovali konkrétní osobu, kterou následně ve čtvrtek 1. února v herně ve vestibulu metra stanice Můstek zadrželi," uvedla policejní mluvčí Bc. Jana Rösslerová.

Kvůli hrozbě, že by mohl být muž ozbrojen, byl zásah rychlý a razantní, pachatel tak neměl nejmenší šanci uprchnout či ohrožovat okolí.

Policisté zadrženého prohledali a našli u něj nůž a pepřový sprej. Nedlouho po převezení na policejní služebnu se pachatel k činu doznal. Poté policistům, ukázal místo, kam odhodil pistoli. Bylo to u skládky suti pod Libeňským mostem.

Ve čtvrtek 2. února sdělili policisté zadrženému muži obvinění z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. "Kriminalisté navíc v evidencích zjistili, že obviněný byl v minulosti již osmkrát soudně trestaný převážně za majetkovou trestnou činnost a dokonce i v sousedním Německu byl vězněný tři roky za krádeže značkového oblečení," dodává policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám