Hlavní obsah

Seniorka zemřela při požáru plynového ohřívače vody

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Starší žena zahynula v neděli dopoledne v rodinném domě ve Valašském Meziříčí při požáru plynového ohřívače vody. Informoval o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár ohřívače vody byl pro seniorku tragický.

Článek

„Hasiči byli o pomoc požádáni krátce po jedenácté hodině zdravotnickou záchrannou službou, na kterou bylo ohlášeno zranění ženy. V domě byl cítit plyn a byly nalezeny stopy po požáru,“ uvedl Mitáček.

Hasiči byli podle něj na místě události za tři minuty po výjezdu ze stanice. „V době našeho příjezdu se zdravotníkům podařilo uzavřít přívod plynu a zabránit jeho dalšímu úniku do domu. Velitel zásahu potvrdil úmrtí seniorky, kterou nebylo možné zachránit,“ konstatoval Mitáček. Při průzkumu byl podle něj nalezen požárem zasažený plynový ohřívač.

„Seniorku doma nalezli přátelé, když nepřišla na pravidelnou nedělní bohoslužbu a začali ji hledat. Sami také potvrdili, že její manžel je v nemocnici, kam byl odvezen před dvěma dny s podezřením na otravu plynem,“ dodal mluvčí.

Přesná příčina vzniku tragické události je nadále v šetření hasičů i policie. Požárem způsobené hmotné škody byly odhadnuty na tři tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám