Hlavní obsah

Útočník ženu oloupil a znásilnil tak, aby ho neviděla. Ale přepočítal se

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání jednatřicetiletého muže pro závažný zločin loupeže a znásilnění. Kromě toho, že podezřelý v centru Ostravy okradl třiatřicetiletou ženu o čtyři stovky, ještě ji opakovaně znásilnil. Útočil zezadu, takže jej žena nespatřila.

Článek

Policii však pomohla expertíza DNA. Díky ní v databázi našli kriminalisté shodu a zjistili násilníka. Skutek se stal vloni v listopadu, policistům se muže podařilo dopadnout ve středu. Muži nyní hrozí za trestný čin loupeže a znásilnění až deset let vězení.

„Podezřelý si ženu vytipoval již v tramvaji. Když viděl, že z ní vystupuje sama, šel za ní. Na ženu zaútočil zezadu znenadání. Udeřil ji, načež ji měl omezit v pohybu i možnosti volat o pomoc. Po vyděšené ženě nejprve vyžadoval peníze, ta mu ve strachu o svůj život vydala 400 korun,“ popisovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že peníze však muži nestačily.

Databáze DNA

„Následně ženě nařídil, aby se svlékla a poté ji opakovaně znásilnil. Celou dobu se ženou manipuloval tak, aby ho vůbec neviděla,“ líčila mluvčí a dodala, že oběť utrpěla četné oděrky. „Když muž odešel, žena ihned kontaktovala policii. Hlídka ji nejprve převezla k ošetření a dále pokračovaly úkony trestního řízení,“ upřesnila Holčáková.

Policii pomohla stopa zjištěná díky expertíze DNA. „Při porovnávání v databázi byla totiž nalezena shoda, tudíž se podařilo identifikovat násilníka,“ vysvětlila mluvčí.

Už byl za znásilnění odsouzen

Dva dny ostravským kriminalistům trvalo, než muže ve středu 1. února odpoledne zadrželi ve vytipované lokalitě.

„Jedná se o muže, který byl v minulosti již odsouzen pro různé trestné činy, mimo jiné i pro loupež a znásilnění. Z posledního výkonu trestu se vrátil jen několik týdnů před spácháním tohoto přepadení ženy v centru Ostravy. Muž je nyní ve vazbě a hrozí mu vězení až na deset let,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám